Search

Græsk delikatesse

Spanakorizo

Grækerne har et dejligt middelhavskøkken, der blandt andet er præget af dets geografisk nærhed til den østlige del af Middelhavet. Én af de mest velsmagende og sunde retter er Spanakorizo.

Ingredienser – til 2 personer

· 100g røde ris (har fantastisk smag)

· 1 stor porre finthakket

· 1 fed hvidløg finthakket

· 2 poser frisk økølogisk spinat (vasket og renset)

· 1 stor kop finthakket forårsløg

· 1 stor kop finthakket spidskål

· Grøntsagsfond opløst i en kop vand

· 1 spsk. finthakket frisk dild

· 1 spsk. finthakket frisk persille

· Salt og peber

· 10 stk. feta ost i tern

· 1-2dl olivenolie

Tilberedning

Skyl risene og hæld dem over i en gryde med lidt olivenolie. Varm op og rør rundt i ca. ½ minut inden du hælder vand i. Normalt skal de have ca. 15 min. Og så stå og trække i 15 min. Når de er færdige lad dem køle ned.

I en stor gryde med olivenolie svitser man porrer og forårsløg og hvidløg i ca. 3 minutter. Tilsæt dild og persille og rør lidt rundt. Tilsæt så spinaten og rør rundt i et par minutter så spinaten skrumper ind. Tilsæt vand og grøntsagsfond og Quinoa og rør godt rundt i et par minutter.

Lad det derefter simre under låg i ca. 5 minutter.

Tilsæt lidt olivenolie og saften fra en lime og lidt revet limeskal samt spidskålen og rør rundt i et par minutter.

Server med fetaost ovenpå og lækkert hjemmelavet brød.


9 views0 comments